Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nτράγκι: Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα αν αποκατασταθούν οι συνθήκες

Τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν και πάλι δεκτά από την ΕΚΤ αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι. Τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ έχουν επιστραφεί στις κεντρικές τράπεζες, τόνισε.

Nτράγκι: Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα αν αποκατασταθούν οι συνθήκες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επαναφέρει την εξαίρεση (waiver) για την χρήση των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων για την παροχή ρευστότητας όταν το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει πως έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε την Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι.

«Το ζήτημα της εξαίρεσης (waiver) είναι ένα ζήτημα κανόνων. Η ΕΚΤ δεν είχε άλλη επιλογή από το να ακυρώσει την εξαίρεση. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να την επαναφέρουμε μόλις το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι οι συνθήκες για μια επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος έχουν αποκαταστηθεί» ανέφερε ο κ. Ντράγκι σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Όσον αφορά την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ υπό το πρόγραμμα SMP o κ. Ντράγκι απάντησε:

«Τα κέρδη από το SMP, όπως και όλα τα άλλα κέρδη, έχουν διανεμηθεί σε όλες τις κεντρικές τράπεζες που είναι μέλη της ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες έχουν μεταφέρει τα κέρδη τους στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Και οι εθνικοί προϋπολογισμοί έχουν μεταφέρει τα κέρδη τους στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v