Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση το Γενάρη

Δεν υπάρχει λύση διπλού νομίσματος για την Ελλάδα ξεκαθάρισε ο ΥΠΟΙΚ. Αμοιβαίες υποχωρήσεις χρειάζονται για τη συμφωνία. «Μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», αναρωτήθηκε. Αργότερα επανήλθε στο θέμα λέγοντας μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».

Βαρουφάκης: Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση το Γενάρη

«Μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», αναρωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε καθαρίστρια που απασχολούνταν στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση έργου και δεν περιλαμβάνεται στον νόμο Κατρούγκαλου για επαναπρόσληψη.

"Αν είμαστε κυβέρνηση, δεν θα είστε στο δρόμο. Η δέσμευση είναι απόλυτη", υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών.

Σε μια διαπραγμάτευση γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις και με αυτές θα φτάσουμε σε συμφωνία, σχολίασε προσερχόμενος στο υπουργείο και προσέθεσε ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει λύση Μάγερ για διπλό νόμισμα, υπάρχει μόνο λύση που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο ίδιος πάντως επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» δήλωσε:

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο».

Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v