Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείδωσε στο 21% η φορολόγηση «μαύρων» καταθέσεων

Συμφωνία για φόρο 21% στις αδήλωτες καταθέσεις αποκάλυψε ο Π. Νικολούδης. Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι ο ίδιος συντελεστής θα ισχύσει και για τα αδήλωτα κεφάλαια εσωτερικού. Οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας.

Κλείδωσε στο 21% η φορολόγηση «μαύρων» καταθέσεων

Στο 21% καταλήγει η κυβέρνηση όσον αφορά στο ύψος του φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα επιβληθεί στις μαύρες καταθέσεις του εξωτερικού.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και όπως δήλωσε ο τελευταίος, «συμφωνήσαμε σε φόρο 21% για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων».

Πηγές του υπουργείου οικονομικών αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος φορολογικός συντελεστής θα επιβληθεί και σε όσους θέλουν να αποκαλύψουν αδήλωτα κεφάλαια εσωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο νόμου, το οποίο είχε θέσει σε διαβούλευση η κυβέρνηση, προσανατολιζόταν στην καθιέρωση φόρου δυο ταχυτήτων με συντελεστή 15% για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού και 30% για τα αντίστοιχα εισοδήματα στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά τη συμφωνία στο ύψος των συντελεστών, απομένει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και η κύρωση πολιτικής διακήρυξης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία ώστε να υπάρξει συνδρομή των ελβετικών τραπεζών στην αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων Ελλήνων στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v