Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFSF: Διατηρεί το δικαίωμα να κηρύξει τα δάνεια άμεσα απαιτητά

Αποδέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο την εισήγηση Ρεγκλινκ να μην κηρυχθούν άμεσα απαιτητά τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα από το Ταμείο. Υπό διαρκή επανεξέταση η απόφαση.

EFSF: Διατηρεί το δικαίωμα να κηρύξει τα δάνεια άμεσα απαιτητά

Το EFSF σε ανακοίνωσή του σήμερα υπογραμμίζει ότι διατηρεί το δικαίωμά του να κηρύξει τα δάνεια προς το ελληνικό δημόσιο άμεσα απαιτητά, δεν τράβηξε δηλαδή την πρίζα απαιτώντας άμεση εξόφληση, κίνηση που θα πυροδοτούσε cross default για τη χώρα. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το δικαίωμα να καταστήσει άμεσα απαιτητά τα δάνεια του Ταμείου προς την Ελλάδα μετά τη μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ. Μετά την ενημέρωση του ΔΝΤ για την αυτή η μη πληρωμή συνιστά «γεγονός πτώχευσης» για την Ελλάδα με βάση τη συμφωνία του EFSF με τη χώρα.

Σε ευθυγράμμιση με την εισήγηση του CEO Κλάους Ρέγκλινκ, το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF αποφάσισε να μην ζητήσει την άμεση εξόφληση των δανείων ούτε να παραιτηθεί του δικαιώματός του για δράση (οι άλλες δυο επιλογές που υπήρχαν). Η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και το EFSF θα επανεξετάζει τακτικά τη θέση του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v