Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Οι αντίπαλοι πέτυχαν μια Πύρρειο Νίκη

Επιλέξαμε ένα δύσκολο συμβιβασμό για να αποφύγουμε τα πιο ακραία σχέδια των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ακραίες δυνάμεις επιμένουν στα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υπογράμμισε. Σε ποιους τομείς ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση.

Τσίπρας: Οι αντίπαλοι πέτυχαν μια Πύρρειο Νίκη
Η διαδικασία που ακολουθούμε σήμερα δεν είναι μια ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία όπως δεν είναι και ομαλές οι συνθήκες που ζούμε, δήλωσε Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να μένουμε στην ουσία.

Οδηγηθήκαμε σε ένα δύσκολο συμβιβασμό έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο διαπραγμάτευσης. Δώσαμε μάχη σε ένα δυσμενές πλαίσιο. Σε αυτούς τους έξι μήνες κάναμε λάθη, αλλά δεν μετανιώνω που δώσαμε αυτή τη μάχη, είπε.

Οι δυνάμεις και οι συσχετισμοί στην Ευρώπη ήταν εκπληκτικά ετεροβαρείς. Όμως πιστεύω ότι ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος, χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.

Πλέον η Ευρώπη δεν είναι ίδια μετά την 12η Ιουλίου. Συνεχίζουν να κυριαρχούν οι συντηρητικές δυνάμεις που επιμένουν στα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Όμως ο διάλογος για την Ευρώπη έχει αρχίσει. Είναι μια διαρκής μάχη ανά μέσα στις δυνάμεις της προόδου και της συντήρησης.

Οι συντηρητικές δυνάμεις πέτυχαν μια πύρρειο νίκη απέναντι στην Ελλάδα. Ωστόσο έχασαν την αίσθηση της ηγεμονίας τους απέναντι στην Ευρώπη.Μετά από όσα συνέβησαν 6 μήνες δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ιδιοκτησία και η έμπνευση αυτού του προγράμματος ανήκει στην ελληνική πλευρά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πήραμε δύσκολες επιλογές ευθύνης. Επιλέξαμε δύσκολο συμβιβασμό για να αποφύγουμε τα πιο ακραία σχέδια των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Η σκληρή διαδικασία διεκδίκησης δεν τελειώνει εδώ, συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν αποτελούσε ούτε περήφανη ούτε πατριωτική επιλογή να αφεθεί το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει. Τόνισε ότι αυτό θα είχε αρνητική επίπτωση στις καταθέσεις των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ αναλάβαν την διακυβέρνηση υποσχόμενοι να αλλάξουμε τη χώρα και να αποτελειώσουμε τη διαφθορά και να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου. Είναι μια ευθύνη που δεν ξεχνάμε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Από αύριο μαζί με τη διαπραγμάτευση ρίχνουμε το βάρος σε 4 τομείς:

- Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής
- Χτυπάμε τη φοροδιαφυγή με προεξάρχουσα τη φοροδιαφυγή των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού
- Ανοίγουμε το διάλογο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών
-Στοχευμένες δράσεις για την ανακούφιση των αδυνάμων και άμεση προσέλκυση επενδύσεων

Οι αλλαγές στον Κώδικα δεν θέτουν σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η προστασία της πρώτης κατοικίας από αυτή την κυβέρνηση ήταν και θα είναι διαρκής, τόνισε. Κανένας χαμηλόμισθος, κανένας χαμηλοσυνταξιούχος, κανένας άνεργος δεν πρέπει να φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του, είπε ο κ. Τσίπρας.

Η παρουσία της αριστεράς στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για την προστασία των εργαζομένων. Αυτό το οχυρό μάχης δεν προτίθεμαι να το εγκαταλείψω, είπε ο πρωθυπουργός. «Εμείς δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΗ ΜΑΧΗ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v