Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Καμία πρόβλεψη για νέα προαπαιτούμενα

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ούτε στις δυο επιστολές του Τσακαλώτου προς τον ESM, τονίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Καμία πρόβλεψη για νέα προαπαιτούμενα

Την Τρίτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, όπως είχε προκαθοριστεί, υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών. 

Οπως αναφέρουν, θα λειτουργούν παράλληλα αρκετές ομάδες εργασίας που θα αφορούν τα δημοσιονομικά, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί προαπαιτούμενων [prior actions] σημειώνεται ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής [12/07/2015], ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων 

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Κομισιόν: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Αθήνα

Οι θεσμοί έχουν ξεκινήσεις τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, σύμφωνα με το Reuters.

"Τα κλιμάκια των θεσμών είναι στην Αθήνα. Η δουλειά έχει ξεκινήσει, δηλαδή οι θεσμοί μιλάνε ήδη με τις ελληνικές αρχές", υπογράμμισε. 

Σημείωσε δε ότι "απαιτούνται περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξουν εκταμιεύσεις από τον ESM. Αυτό συζητείται αυτή τη στιγμή".

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v