Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Δύσκολη η ανάκαμψη της Ελλάδας χωρίς υποτίμηση

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η «ατελείωτη διαδικασία» των σκληρών μέτρων για τους Ελληνες, σημείωσε ο γερμανός. Αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον Βενιζέλο προσωρινό Grexit με αντάλλαγμα «τεράστια» βοήθεια. Η αντίδραση Παπαδημούλη.

Σόιμπλε: Δύσκολη η ανάκαμψη της Ελλάδας χωρίς υποτίμηση

Είναι "δύσκολο" για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος, υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, σημείωσε ότι είχε πει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το 2011 ότι θα έπρεπε να εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για κάποια χρόνια, με αντάλλαγμα "τεράστια" βοήθεια. 

Η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η "ατελείωτη διαδικασία" των σκληρών μέτρων για τους Ελληνες πολίτες, σημείωσε ο Γερμανός, επαναφέροντας ουσιαστικά τα σενάρια περί προσωρινού Grexit, σύμφωνα με το Bloomberg.

H αντίδραση Παπαδημούλη

Απάντηση στα σχόλια του γερμανού υπουργού έδωσε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η εμμονή του Σόιμπλε για το Grexit όταν όλοι πλέον ασχολούνται με το Brexit «φωνάζει». Ας καταλάβει ότι Grexit-καπούτ. Έπαιξε και έχασε...», αναφέρει στο σχόλιό του ο ευρωβουλευτής.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v