Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Πρέπει να πείσουμε ότι θα πιάσουμε τους στόχους

«Οταν επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών, θα έχουμε δύο εβδομάδες συζητήσεων για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης», εκτίμησε ο υπουργός μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής. Πρέπει να πείσουμε ότι τα νούμερα "βγαίνουν" για τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% έως το 2018.

Τσακαλώτος: Πρέπει να πείσουμε ότι θα πιάσουμε τους στόχους

Οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν εν ευθέτω χρόνω, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής. 

Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις που αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδες, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, υπογράμμισε ο υπουργός. «Οταν επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών, θα έχουμε δύο εβδομάδες συζητήσεων για το τελικό κλείσιμο», εκτίμησε, προσθέτοντας: «Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν αγκάθια στις συζητήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης: Το κλείσιμο της αξιολόγησης πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πάμε Μάιο ή Ιούνιο… καήκαμε, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η δουλειά συνεχίζεται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τον υπολογισμό του δημοσιονομικού κενού. 

Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους δανειστές ότι τα νούμερα "βγαίνουν", ώστε να επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% έως το 2018. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v