Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wright (Eldorado): Ψευδείς οι δηλώσεις Σκουρλέτη για το σορτάρισμα

Κλιμακώνεται η κόντρα της Eldorado με τον υπουργό Ενέργειας. Αγωγή καταθέτει ο επικεφαλής της Eldorado, μετά τις δηλώσεις ότι "σορτάρισε" τις μετοχές. Αβάσιμες και ψευδείς οι αναφορές, λέει η εταιρία. Η αντίδραση του Π. Σκουρλέτη.

Wright (Eldorado): Ψευδείς οι δηλώσεις Σκουρλέτη για το σορτάρισμα

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, δήλωσε τα εξής:

«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση στα ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι στην επίμαχη συνέντευξη ο Πάνος Σκουρλέτης είχε κατηγορήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Corp ότι σορτάρισε μετοχές της εταιρείας. 

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωνε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. 'Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές"».

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως «η αμοιβή του συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με την τιμή της μετοχής, και παίζει με αυτήν».

Η αντίδραση Σκουρλέτη στις ανακοινώσεις της Eldorado

Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Paul Wright, να καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τους "εκβιασμούς" της El Dorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της Paul Wright προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό θα είναι ο κ. Wright να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται. Στο θέμα της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v