Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον ιταλικών σιδηροδρόμων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι μελετούν τα τεύχη του διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ferrovie dello Stato στο Reuters. Τη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παράταση της διαδικασίας.

Ενδιαφέρον ιταλικών σιδηροδρόμων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η διοίκηση των Ιταλικών Σιδηροδρόμων εξετάζει το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προωθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας στο Reuters. "Μελετούμε το φάκελλο, αλλά η διαδικασία είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο" δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Σημειώνεται πως η ιταλική κυβέρνηση προωθεί, επίσης, την ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων χωρίς να είναι σαφές αν η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει εντός του έτους ή το 2017. 

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει την προσεχή Δευτέρα και οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 26 Απριλίου. Ο προηγούμενος διαγωνισμός πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κυρήχθηκε άγονος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος αν και στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι έχουν επανακάμψει στο διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς και αυτή τη φορά να είναι σίγουρο πως θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά. Το γεγονός επιβεβαίωσε στο Reuters και Ελληνας αξιωματούχος ο οποίος άφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εκδηλώσει και η κινεζική Cosco η οποία εντός των ημερών ολοκληρώνει τη διαδικασία απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για συμμετοχή ή όχι στο διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ληφθούν εντός των προσεχών ημερών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v