Συστήνονται ομάδες εργασίας για το LNG της Αλεξανδρούπολης

Για τη σύσταση κοινών ομάδων που θα εξετάσουν τα βήματα για τερματικό υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη συμφώνησαν εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, της ΔΕΠΑ, της βουλγαρικής BEH, της Gastrade και της αμερικανικής Cheniere.

Συστήνονται ομάδες εργασίας για το LNG της Αλεξανδρούπολης

Στη σύσταση ομάδων εργασίας που θα εξετάσουν τα περαιτέρω βήματα για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής τερματικού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, συμφώνησαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων εχθές στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα εχθές και με αφορμή τα εγκαίνια των έργων του αγωγού ΤΑΡ, συναντήθηκαν εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΔΕΠΑ, της βουλγάρικης κρατικής εταιρείας ΒΕΗ, της Gastrade του ομίλου Κοπελούζου και της αμερικανικής Cheniere επιβεβαιώνοντας καταρχήν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στο σχέδιο, μέσω του οποίου φυσικό αέριο προέλευσης ΗΠΑ, θα μπορεί να τροφοδοτήσει τα δίκτυα των γειτονικών χώρων.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η σύνδεση του συγκεκριμένου σχεδίου με την κατασκευή του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού -IGB για τον οποίο η δεύτερη φάση του market test θα γίνει μετλα τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v