Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλείου: Χρηματοδότηση 450 εκατ. για 11 επενδύσεις στον τουρισμό το 2016

Φέτος, η Eurobank έχει ήδη εκταμιεύσει 200 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση-εξαγορά 5 επενδυτικών σχεδίων, ενώ προβλέπεται να εκταμιεύσει επιπλέον 250 εκατ. ευρώ εντός του έτους για την χρηματοδότηση επιπλέον έξι επενδύσεων.

Βασιλείου: Χρηματοδότηση 450 εκατ. για 11 επενδύσεις στον τουρισμό το 2016

Για έλλειψη υγιούς ζήτησης νέων επενδύσεων μέχρι και πέρυσι έκανε λόγο προ ολίγο ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής του ομίλου Eurobank, στο πλαίσιο των εργασιών του 15ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Το στέλεχος της Eurobank ανέφερε πως ο τραπεζικός όμιλος χρησιμοποιεί δύο κριτήρια για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό. Το πρώτο αφορά την ικανότητα διαχείρισης και το δεύτερο τη διαφανή λειτουργία της επιχείρησης.

Αναφερόμενος στο πρακτικά ανύπαρκτο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγραφόταν μέχρι και πέρυσι, σημείωσε πως στη Eurobank είχε κατατεθεί μόλις μία επενδυτική πρόταση για χρηματοδότηση το 2015.

Διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα φέτος καθώς, όπως επεσήμανε, η Eurobank έχει εκταμιεύσει ήδη 200 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση-εξαγορά πέντε επενδυτικών σχεδίων, ενώ προβλέπεται να εκταμιεύσει επιπλέον 250 εκατ. ευρώ εντός του έτους για την χρηματοδότηση επιπλέον έξι επενδυτικών σχεδίων-εξαγορών.

Ήδη, όπως επεσήμανε, για το 2017 προβλέπεται ότι η Eurobank θα χρηματοδοτήσει επτά επενδυτικά σχέδια, των οποίων ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός θα ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Βασιλείου, επεσήμανε πως η τράπεζα εκκινεί ήδη τις διαδικασίες να αποκτήσει άμεσα τον έλεγχο έξι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για τις οποίες δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεών τους. Οι συνολικές υποχρεώσεις των εν λόγω έξι επιχειρήσεων ανέρχονται, όπως ανέφερε, σε 120 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v