Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Θρίλερ» με την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Παραμένει η απόσταση με Socar, λίγες μέρες πριν λήξει η εγγυητική. «Αγκάθι» παραμένει το ύψος του τιμήματος το οποίο οι Αζέροι απαιτούν να μειωθεί, αλλά και ο τρόπος καταβολής του.

«Θρίλερ» με την πώληση του ΔΕΣΦΑ
Επί ξυρού ακμής κινείται η υπόθεση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, καθώς ελάχιστες μέρες πριν λήξει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής της Socar, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν δείχνει να γεφυρώνεται σε ορισμένα βασικά θέματα.

Ειδικότερα αυτά που γνωρίζει το Euro2day.gr είναι ότι την περασμένη Δευτέρα υπήρξε στην Αθήνα συνάντηση αγοραστών και πωλητών για την τελική διαπραγμάτευση επί των οριστικών όρων όπως διαμορφώθηκαν από τις αποφάσεις της ΡΑΕ κ.λπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα σημεία στα οποία υπάρχει διάσταση αφορούν στο ύψος του τιμήματος το οποίο η Socar απαιτεί να μειωθεί, επειδή κατά την άποψή της μειώθηκε η αξία της εταιρείας που αγοράζει, αλλά και στον τρόπο καταβολής του.

Από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει διαμηνυθεί στους αγοραστές ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μείωση τιμήματος και αλλαγή του τρόπου καταβολής του, καθώς θα τεθούν ζητήματα απιστίας ή αμφισβήτησης των όρων του διαγωνισμού.

Ως εκ τούτου αναμένονται οι απαντήσεις των Αζέρων (και των Ιταλών οι οποίοι θα αγοράσουν από τους Αζέρους ένα ποσοστό τουλάχιστον 17% των μετοχών), με ιδιαίτερα περιορισμένα τα χρονικά περιθώρια και ενόψει ανασχηματισμού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ηγείται ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης, που ως αρμόδιος υπουργός εισηγήθηκε τις αλλαγές στο καθεστώς τιμολόγησης των υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ και προκάλεσε τις αντιδράσεις της Socar, έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την υπόθεση της πώλησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v