Μητσοτάκης: Μόνη λύση είναι οι εκλογές

Η χώρα έχει περιέλθει σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ραντεβού με Παυλόπουλο. Μόνη λύση για έξοδο από την πολιτική παρακμή είναι οι κάλπες.

Μητσοτάκης: Μόνη λύση είναι οι εκλογές

«Συζητήσαμε εκτενώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά το ραντεβού με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Επανέλαβα στον κ. Πρόεδρο τους εντονότατους προβληματισμούς μας όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των θεσμών. Εξήγησα στον κ. Πρόεδρο γιατί κατά την άποψη της ΝΔ η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει είναι εκλογές το συντομότερο δυνατόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. «Δεν ζητήσαμε εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του περιέγραψε την πολιτική παρακμή η οποία πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές», τονίζουν στην Πειραιώς. 

Νωρίτερα και προσερχόμενος στο ραντεβού, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο, αφού τον ευχαρίστησε για τον χρόνο που του αφιέρωσε, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα».


 Μαξίμου: Ο Κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

«Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση», απαντά η κυβέρνηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής.
Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v