Με… παράπονα το πρώτο ραντεβού στο Χίλτον

Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω μπλογκ διαμήνυσε το οικονομικό επιτελείο προς την Βελκουλέσκου. Η συγκατάβαση των ευρωπαίων και η απάντηση του ΔΝΤ. Εξωδικαστικός και Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων στα πρώτα ραντεβού.

Με… παράπονα το πρώτο ραντεβού στο Χίλτον

Μετά από τρεις και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με το κουαρτέτο, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική πλευρά εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του Πολ Τόμσεν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να δείχνουν να συμμερίζονται τις ελληνικές ενστάσεις.

«Εκφράσαμε το παράπονό μας ανέφερε κυβερνητική πηγή ότι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω μπλογκ. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμμερίζονται αυτή τη θέση». Σε ερώτηση για το τι απάντησαν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ μεταφέρθηκε η εικόνα σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ δεν ήθελε να δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις, αλλά να καταγράψει τις θέσεις του.

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων των επόμενων ημερών οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι πυκνές τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και των επικεφαλής.

Για σήμερα Τετάρτη προγραμματίζεται συνάντηση στις 15.30 για τον Εξωδικαστικό και στις 18.00 για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας.

Στόχος σύμφωνα με κυβερνητική πηγή είναι να κλείσει η συζήτηση για όσα περισσότερα θέματα μπορούμε, περιλαμβανομένου των προϋπολογισμών 2017-2018.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες όλες τις προηγούμενες ημέρες ανέφεραν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έρχονται αποφασισμένοι να «ξεψαχνίσουν» τα στοιχεία αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τις παροχές που εξαγγέλθηκαν, έχοντας εκφράσει ήδη δυσαρέσκεια για τις περίπου μονομερείς κινήσεις της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v