Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώληση μονάδων και στρατηγικό επενδυτή στη ΔΕΗ προτείνει η ΝΔ

Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ προκρίνει η ΝΔ, όπως δήλωσαν Κ. Χατζηδάκης και Κ. Σκρέκας στην παρουσίαση του πρόγραμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενέργεια. Στις προτεραιότητες η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66% αλλά και της ΔΕΣΦΑ.

Πώληση μονάδων και στρατηγικό επενδυτή στη ΔΕΗ προτείνει η ΝΔ

Πώληση ή παραχώρηση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και στη συνέχεια είσοδο στρατηγικού επενδυτή καθώς και επαναφορά του μοντέλου των ιδιωτικοποιήσεων κατά 66% του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ, περιλαμβάνονται στις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για την ενέργεια, στη σκιά των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες (και) για τα ενεργειακά.

Το πρόγραμμα της ΝΔ παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Κώστας Κατσαφάδος και ο γραμματέας του προγράμματος Γιώργος Στεργίου.

Ο κ. Χατζηδάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τη συμφωνία με την τρόικα για τη βίαιη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ όσο και για τη διαπραγματευτική τακτική: "Είναι λανθασμένη η τακτική καθώς αρνείται να ανταλλάξει τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια με ελαφρύτερο πακέτο στα δημοσιονομικά. Η κυβέρνηση κάνει πιο βαρύ τον λογαριασμό για φορολογούμενους και συνταξιούχους."

Ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε απελπιστική την κατάσταση της εισηγμένης, ενώ ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστές τις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ που έχουν σαν στόχο σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια τη διάσωση της δημόσιας επιχείρησης αλλά και την απελευθέρωση της αγοράς:

1. Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66% με πρόβλεψη για τον έλεγχο του δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό θα εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ρευστότητας.

2. Συμβάσεις παραχώρησης και πώλησης υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔEΗ καθώς έτσι μόνο θα δημιουργηθούν συνθήκες ρευστότητας.

3. Δυναμική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Επιχείρησης

4. Ανάπτυξη κι ενδυνάμωση της ΔΕΗ με στρατηγικό επενδυτή.

5. Άμεσα μέτρα για την επιβίωση της εταιρίας όπως ισχυρά κίνητρα για την πληρωμή των λογαριασμών.

6. Να προχωρήσει κανονικά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

7. Να αρχίσει ξανά η εξερεύνηση υδρογονανθράκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v