Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλαμπουράρης: Πριν το Πάσχα τα 14 αεροδρόμια στη Fraport

Σύμφωνα με τη Διυπουργική Επιτροπή Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 ημέρες. Αντίδραση από την ΝΔ που μιλά για καθυστέρηση δυο ετών.

Φλαμπουράρης: Πριν το Πάσχα τα 14 αεροδρόμια στη Fraport

Τέλος στο σίριαλ της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport πριν από το Πάσχα βλέπει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης. 

«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια», δηλώνει.

Οπως υποστηρίζει, «οι διαδικασίες είναι επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2014. Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά στους όρους για τους εργαζόμενους, στις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, στις ιατρικές υπηρεσίες, στη φύλαξη αλλά και στην παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο.

Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».

ΝΔ: Δυο χρόνια καθυστέρηση

«Ο κ. Φλαμπουράρης αναγγέλλει με υπερηφάνεια ότι ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εκείνο που ξεχνάει είναι ότι, τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όπως ξεχνά τι έλεγαν τότε, ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση», απαντά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι:

Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι “τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει” (15 Μαρτίου 2015, Real News)

Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων” (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης)

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι “η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας” (25 Νοεμβρίου 2014)

Συμπέρασμα: Κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγελλαν χθες. Με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και στην κοινωνία. Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες».

Φλαμπουράρης: Παραμένω ψύχραιμος…

«Παρότι δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη η συμπεριφορά της ΝΔ, παραμένω ψύχραιμος και όχι «υπερήφανος», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της», απαντά ο υπουργός.

«Ευτυχώς βελτιώσαμε τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή σας είχε υπογράψει και με «υπερηφάνεια» ακόμη υποστηρίζει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v