Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία με… αστερίσκο από Σόιμπλε για την αξιολόγηση

Λύση σύντομα βλέπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δεν είναι βέβαιος αν αυτό θα συμβεί στο αυριανό Eurogroup. Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ και η «διαβεβαίωση» της καγκελαρίου.

Αισιοδοξία με… αστερίσκο από Σόιμπλε για την αξιολόγηση

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters. Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να μη γίνει στο αυριανό Eurogroup της Μάλτας, που ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε χθες ως ορόσημο.

Ο Β. Σόιμπλε βλέπει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ένα ραντεβού που θεωρείται κρίσιμο για τα ελληνικά θέματα καθώς γίνεται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Οι εξελίξεις τρέχουν ενώ η Αγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δουλεύει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα (και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού), η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε, η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης, πιο συγκεκριμένα ότι εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Εν τω μεταξύ η Κομισιόν πιέζει προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής. Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε χθες πως «μία συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή, αν όλοι οι εταίροι συμμετέχουν με καλή πίστη. Η Κομισιόν θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση στο Eurogroup, στη Βαλέτα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v