Citi: Ορόσημο για την αξιολόγηση η επανέναρξη των πλειστηριασμών

Εύλογο να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, ακόμη και πριν το τέλος του έτους, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος.

Citi: Ορόσημο για την αξιολόγηση η επανέναρξη των πλειστηριασμών

Η επανέναρξη των πλειστηριασμών θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους πιστωτές και για την ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αναθεώρησης, η οποία φαίνεται τώρα εύλογη ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμάει η Citigroup.

Σημειώνεται ότι η ένωση των συμβολαιογράφων Αθήνας και Πειραιώς αποφάσισε να αναστείλει την αποχή της από τους πλειστηριασμούς, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έναρξη της πρώτης online διαδικασίας δημοπρασίας την Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι συμβολαιογράφοι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ένα μποϊκοτάζ στις δημοπρασίες για κατασχέσεις μέχρι το τέλος του έτους, εν μέσω φόβων από τις ενέργειες των διαδηλωτών.

Η επανέναρξη των πλειστηριασμών είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για να ολοκληρώσουν την τρίτη αξιολόγηση. Η ένωση αποφάσισε να ανακαλέσει τη δράση της και να επανεξετάσει την κατάσταση στις αρχές Φεβρουαρίου 2018.

Ξεχωριστά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι επικεφαλής των αποστολών των θεσμικών οργάνων θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Τρίτη, για ένα «σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωση της τρίτης αναθεώρησης του προγράμματος». Η Citigroup σχολιάζει ότι η επανέναρξη των πλειστηριασμών θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους πιστωτές και για την ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αναθεώρησης, η οποία φαίνεται τώρα εύλογη ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v