Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς-Σελόντα: Σε Amerra και Διόρασις το «δακτυλίδι»

Οι προσφορές των δύο εταιρειών κρίθηκαν ως επικρατέστερες. Πως προχωρά η διαδικασία. Εντός μιας εβδομάδας θα πρέπει να συμφωνηθεί κοινά αποδεκτό σχέδιο σύμβασης πώλησης και να υποβληθούν συγκρίσιμες προσφορές.

Νηρεύς-Σελόντα: Σε Amerra και Διόρασις το «δακτυλίδι»

Σε Amerra και Διόρασις δίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το «δακτυλίδι» των δύο τελικών μονομάχων, οι οποίοι θα κληθούν να διεκδικήσουν, σε έναν τελευταίο γύρο, την απόκτηση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα.

Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του διατραπεζικού οργάνου, NPLs Forum και της Lazard, που αποτελεί το σύμβουλο πώλησης του project “Nemo”, αποφασίστηκε, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, να προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού οι Amerra και Διόρασις.

Οι προσφορές των δύο εταιρειών κρίθηκαν ως οι επικρατέστερες, με βάση την συνολική αξία (enterprise value) στην οποία αποτιμούν τους δύο ομίλους και τις παρατηρήσεις που είχαν υποβάλει επί του σχεδίου σύμβασης πώλησης (SPA). Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι στην short list μπορεί να μπει και η τρίτη επικρατέστερη προσφορά, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει σε χρονικό ορίζοντα μιας περίπου εβδομάδας να συμφωνήσουν επί ενός κοινά αποδεκτού σχεδίου σύμβασης πώλησης (SPA) και να υποβάλουν τις τελικές ( βελτιωτικές) προσφορές τους, οι οποίες θα είναι ευθέως συγκρίσιμες. Απ αυτές θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Σημειώνεται ότι Amerra και Diorasis έχουν επενδύσει, ήδη, στον κλάδο, η πρώτη αγοράζοντας την Ανδρομέδα και η δεύτερη την Bitsakos Aquaculture. Διαθέτουν, ως εκ τούτου, εμπειρία, αλλά και στελεχιακό δυναμικό, που μπορεί να βοηθήσει στη διοίκηση των δύο ομίλων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2016, Nηρεύς και Σελόντα είχαν καθαρό δανεισμό περίπου 340 εκατ. ευρώ, με αθροιστικά EBITDA, προ αποτίμησης βιολογικών αποθεμάτων, 42 εκατ. ευρώ. Πέρσι τα EBITDA ήταν χαμηλότερα ( σ.σ 36 με 38 εκατ. ευρώ), λόγω της πίεσης στην τιμή της τσιπούρας, με τον καθαρό δανεισμό να παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v