Χαιρετίζει τη ευρωπαϊκή συμφωνία για τους ενεργειακούς στόχους ο Σταθάκης

Υιοθετήθηκαν ακόμα πιο φιλόδοξοι κοινοί στόχοι, με ορίζοντα το 2030, τόσο για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην τελική κατανάλωση ενέργειας (32%) όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας (32,5%), σημείωσε ο υπουργός.

Χαιρετίζει τη ευρωπαϊκή συμφωνία για τους ενεργειακούς στόχους ο Σταθάκης

Με δήλωσή του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας και τους στόχους της Ενεργειακής Ένωσης: «Η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις διεθνείς προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Στο πλαίσιο αυτό πρωτοστατήσαμε, όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου η Ε.Ε. να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, υιοθετώντας φιλόδοξους στόχους.

Πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κοινοβούλιο και Συμβούλιο, καθώς υιοθετήθηκαν ακόμα πιο φιλόδοξοι κοινοί στόχοι, με ορίζοντα το 2030, τόσο για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην τελική κατανάλωση ενέργειας (32%) όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας (32,5%).

Προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί αυτοί στόχοι, τα κράτη-μέλη θα δικαιούνται να επιλέγουν το ενεργειακό μείγμα και τις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας που ταιριάζουν καλύτερα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Στην Ελλάδα ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα από διαδικασίες ευρείας διαβούλευσης θα καταλήξουμε, τον Σεπτέμβριο, στα κατάλληλα μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v