ΝΔ: Τελευταία σε πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρώτη στη φοροεπιδρομή, αλλά τερματίζει τελευταία στην πάταξη της φοροδιαφυγής», δηλώνει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

ΝΔ: Τελευταία σε πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, η οποία υποσχόταν έσοδα 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή μέσα σε 6 μήνες, τελικά κατάφερε να εισπράξει περίπου 115 εκατ. ευρώ μέσα σε 3,5 χρόνια» καταγγέλλει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή την παραδοχή και από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι πλέον μη αξιοποιήσιμη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών:

Από τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία και επισήμως πλέον δεν αποτελεί αξιοποιήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα εισπραχθέντα ποσά μέχρι τον Απρίλιο του 2018 ανέρχονται, συνολικά, στα 48,4 εκατ. ευρώ. Από τη λίστα Μπόργιανς, «σημαία ευκαιρίας» της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα συνολικά εισπραχθέντα έσοδα ανέρχονται μόλις στα 17,2 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο.

Σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού, μέχρι το τέλος του 2015, ξεκίνησαν 1.015 έλεγχοι. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018 έχουν γίνει μόλις 360 έλεγχοι, με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται στα 48,7 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρώτη στη φοροεπιδρομή, αλλά τερματίζει τελευταία στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus