Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημαράς: «Στηρίζω τις κινητοποιήσεις κατά των ερευνών υδρογονανθράκων»!

Η διαφωνία του Γ. Σταθάκη με τον προερχόμενο από τους Οικολόγους νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά στο ζήτημα των ερευνών υδρογονανθράκων καταγράφηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Δημαράς: «Στηρίζω τις κινητοποιήσεις κατά των ερευνών υδρογονανθράκων»!

Την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις κατά των ερευνών και εξορύξεων αλλά και τη διαφωνία του με τη συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς (φωτο).

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργού ΠΕ Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, που παρουσίασαν τον νέο υφυπουργό και τις αρμοδιότητές του, ο κ. Δημαράς υπογράμμισε ότι συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη, ως εκπρόσωπος των Οικολόγων -Πράσινων κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων.

«Διατηρώ τη συγκεκριμένη θέση, δηλαδή ενάντια στις εξορύξεις, και την ανάγκη να μεταβούμε σε μια οικονομία που δεν θα καίμε καύσιμα. Θα προσπαθήσω να πείσω την κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο κ. Δημαράς, ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των οικιστικών αναπλάσεων, της δασικής πολιτικής και την εποπτεία του κτηματολογίου, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στα Ιωάννινα, σε βάρος των ερευνών υδρογονανθράκων, απάντησε: «Στηρίζω αυτές τις κινητοποιήσεις και ήμουν παρών».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «είναι γνωστή η καταστατική διαφωνία με τους Οικολόγους. Είναι θεμιτή η διαφορετική άποψη. Η κυβέρνηση όμως έχει συγκροτημένη πολιτική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v