Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουριστική άνοιξη βιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η περιφέρεια σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των ελληνικών περιφερειών, κατά 55,49%, με τον μέσο όρο να βρίσκεται στο 17,69%.

Τουριστική άνοιξη βιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνεχίστηκε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η πορεία ανόδου της περιοχής στα βασικά τουριστικά μεγέθη, δηλαδή ταξιδιωτικές εισπράξεις, επισκέψεις και διανυκτερεύσεις και το δεύτερο τρίμηνο του 2018, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής μας στον κλάδο του τουρισμού».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, «τα συγκριτικά στοιχεία, όπως εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και επεξεργάστηκε το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταδεικνύουν πολλαπλάσια αύξηση των τουριστικών μεγεθών, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο».

Συγκεκριμένα, «το δεύτερο τρίμηνο 2018, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, η Δυτική Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των ελληνικών περιφερειών, κατά 55,49%, με τον ελληνικό μέσο όρο να βρίσκεται στο 17,69%» αναφέρει η Περιφέρεια και συμπληρώνει: «Η για δεύτερο τρίμηνο εξαιρετική απόδοση είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των ελληνικών περιφερειών για όλο το πρώτο εξάμηνο 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, κατά 7,12%, με τον εθνικό μέσο όρο να φθάνει στο 17,26%».

«Η ανωτέρω εικόνα αποτυπώνεται και στις επισκέψεις, όπου το δεύτερο τρίμηνο 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, οι επισκέψεις στην Δυτική Ελλάδα αυξήθηκαν από 178,3 χιλιάδες σε 232 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 30,41%, όταν ο εθνικός μέσος όρος ήταν 19,97%» σύμφωνα με την Περιφέρεια.

«Στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου 2018 επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τουριστικούς σκοπούς 308.000 άτομα έναντι 223.800 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 38,05%, ενώ ο εθνικός μέσος όρος ήταν 19,07%» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια τονίζει ότι «με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι διανυκτερεύσεις, το δεύτερο τρίμηνο το 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, αυξήθηκαν από 724,5 χιλιάδες σε 997,6 χιλιάδες, δηλαδή ποσοστιαία αύξηση κατά 37,71%, όταν ο ελληνικός μέσος όρος ήταν 16,18%».

Με αυτό τον τρόπο, συμπληρώνει, «οι διανυκτερεύσεις ξεπέρασαν το "φράγμα" του 1.000.000, αριθμώντας 1.379,700 σε σχέση με τις 918,1 χιλιάδες το περσινό πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών κατά 50,28% όταν ο μέσος όρος της χώρας ήταν 15,46%».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, η οποία φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, αφού όλοι οι δείκτες είναι θετικοί» και πρόσθεσε: «Στα αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου, στα λιμάνια της Πάτρας και του Κατακόλου παρατηρείται αύξηση των αφίξεων. Θα δουλέψουμε για να διατηρήσουμε σταθερό το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κώστας Καρπέτας επισήμανε ότι «με πρόγραμμα, συνέπεια και επιμονή δημιουργούμε μία ισχυρή δυναμική στην οικονομία της φιλοξενίας προς όφελος της κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v