Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση Grace Hotels με Auberge Resorts Collection

Στο επίκεντρο του νέου σχήματος η περαιτέρω επέκταση στη χώρα μας. Ο Όμιλος Libra γίνεται στρατηγικός επενδυτής στην Auberge, διατηρώντας έτσι το οικονομικό του ενδιαφέρον για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των Grace Hotels.

Συγχώνευση Grace Hotels με Auberge Resorts Collection

Με την εταιρεία Auberge Resorts Collection συγχωνεύεται η Grace Hotels που ελέγχει 10 πολυτελή ξενοδοχεία, άλλα σε λειτουργία και άλλα υπό ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η φιλοδοξία των Grace Hotels να επιτύχουν ένα ευρύτερο αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συγκεκριμένη κίνηση γίνεται πραγματικότητα ενώ η Auberge Resorts Collection, που υποστηρίζεται από τον όμιλο Friedkin, ένα από τα μεγαλύτερα group εταιρειών στις ΗΠΑ, αποκτά πρόσβαση σε ακίνητα στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ακίνητα που βρίσκονται στη χώρα μας.

Η Auberge Resorts Collection διατηρεί χαρτοφυλάκιο 19 ξενοδοχείων, άλλα σε λειτουργία και άλλα υπό ανάπτυξη, τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ, την Καραϊβική, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Τα 10 ξενοδοχεία των Grace Hotels θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της Auberge ενώ ως μέρος της συμφωνίας, ο Όμιλος Libra γίνεται στρατηγικός επενδυτής στην Auberge, διατηρώντας έτσι το οικονομικό του ενδιαφέρον για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των Grace Hotels. Επιπλέον, αποκτά την ιδιότητα του μετόχου σε έναν μεγαλύτερο ενοποιημένο όμιλο με παγκόσμιο αποτύπωμα.

Το πλαίσιο συνεργασίας

Η συγκεκριμένη συγχώνευση επιτρέπει σε δύο οικογενειακές εταιρείες να συνεργαστούν, δεσμευόμενες για την επέκταση του Ομίλου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Auberge θα αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων Grace. Ωστόσο, ο όμιλος Libra θα διατηρήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στα ξενοδοχεία του, ενώ στην πλήρη ιδιοκτησία του ομίλου θα παραμείνουν τα εν Ελλάδι ξενοδοχεία του.

Η συγχωνευμένη εταιρεία δεσμεύεται να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του ομίλου Friedkin στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει ήδη τη δημιουργία μιας δεύτερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με το Grace Santorini. Η νέα εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των ακινήτων Grace που βρίσκονται υπό δημιουργία στην Κέα, στην Καλαμάτα, στο Μαρακές, στο St. Moritz και στο Μπουένος Άιρες ενώ θα αναζητήσει και νέες ευκαιρίες επέκτασης.

Το προσωπικό των Grace Hotels θα διατηρηθεί, αποτελώντας πλέον μέρος μίας ευρύτερης συλλογής ξενοδοχείων που θα προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη συμφωνία επιτρέπει στον Ομιλο Libra να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του στον κλάδο της Φιλοξενίας στην Ελλάδα, προωθώντας πρόσθετες επενδύσεις στη χώρα. Τα ακίνητα της Grace θα ενσωματωθούν στην εταιρεία Auberge μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Libra Group στον ξενοδοχειακό κλάδο περιλαμβάνουν τα Aria Hotels, μια εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και βιλών με 25 ακίνητα στην Ελλάδα (και την Ισπανία) και την Elandis, μια real estate εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, παγκόσμιου βεληνεκούς, με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει και καταλύματα φιλοξενίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v