Μεσογειακή συνεργασία στο blockchain με συμμετοχή της Ελλάδας

Εξι χώρες της Νότιας Ευρώπης δεσμεύονται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη τεχνολογιών με βάση το blockchain, φιλοδοξώντας να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Μεσογειακή συνεργασία στο blockchain με συμμετοχή της Ελλάδας

Η κυβέρνηση της Μάλτας, μαζί με τις κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, υπέγραψε διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας blockchain.

Oι υπογραφές έπεσαν το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας.

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης δεσμεύονται να συνεργαστούν σε διασυνοριακά έργα που σχετίζονται με τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (distributed ledger), στις οποίες συγκαταλέγεται και η τεχνολογία του blockchain.

«Πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού, μαζί με άλλες ανερχόμενες τεχνολογίες όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη (AI)και το ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) μπορεί να έχουν μεγάλη συνεισφορά» αναφέρεται στη διακήρυξη των έξι μεσογειακών χωρών.

«Πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού μπορεί να αποτελέσουν ένα από τα εργαλεία που θα βοηθήσουν τις χώρες μας να μετασχηματίσουν σε πραγματικά ψηφιακές τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους και να γίνουν μια ηγετική περιοχή στον τομέα αυτό» επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v