Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δικαιούται ένα πλήρες success story

«Βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη», σχολίασε ο επίτροπος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες», το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δικαιούται ένα πλήρες success story

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. «Είμαι αισιόδοξος», σημείωσε, «ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν».

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η επίσκεψή του αφορά περισσότερο την οικονομία και πως στις συναντήσεις που θα έχει με τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα, το μήνυμά του είναι θετικό. «Γιατί βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα και ο λαός της αξίζουν και δικαιούνται ένα πλήρες success story».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και πως γίνεται σε μία ενδιαφέρουσα στιγμή, «το βλέπουμε αυτό», εξηγώντας ότι δεν παρεμβαίνει σε καμία ψηφοφορία και πως είναι γνωστό ότι η Κομισιόν καλωσορίζει το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το ονοματολογικό, μεταχειριζόμενος τον όρο «Μακεδονία».

Σε αυτή την αποστροφή, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Αλλά την επόμενη φορά που θα είστε εδώ, είστε υποχρεωμένος να πείτε "Βόρεια Μακεδονία", όχι "Μακεδονία", αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο επίτροπος δήλωσε ότι η επίσκεψή του σήμερα ήταν σχεδιασμένη εδώ και πολύ καιρό και δεν έχει σχέση με την κατάσταση στην πολιτική σκηνή.

Το μήνυμα που κομίζω, είναι ότι η Ελλάδα τώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Εχουμε δει τις αλλαγές, επετεύχθη πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και αυτό επέτρεψε να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων. Ηταν πολύ καλή κίνηση, γιατί ποτέ δεν πιστέψαμε ότι ήταν αναγκαίο και έπρεπε οι συνταξιούχοι να υποφέρουν περαιτέρω».

Φυσικά, συνέχισε, μπορούν να γίνουν περισσότερα, αλλά η Ελλάδα είναι σε μια νέα φάση. «Είμαστε σε μια μεταμνημονιακή εποχή, θα υπάρχει μια αποστολή της Κομισιόν και ελπίζω να είναι χρήσιμη και να υπάρχει συμφωνία στο αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να πάρει η χώρα τα κέρδη από τα ομόλογα ANFA και SNP». 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v