Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΤΚΕ κατά Ολγας Κεφαλογιάννη για τα κλειδιά στα τουριστικά καταλύματα

Είχε προηγηθεί ερώτηση της πρώην υπουργού Τουρισμού προς την Έλενα Κουντουρά, αναφορικά με τον πρόσφατο νόμο 4582/2018 και την κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων.

ΣΕΤΚΕ κατά Ολγας Κεφαλογιάννη για τα κλειδιά στα τουριστικά καταλύματα

Καμία απορρύθμιση της τουριστικής αγοράς δεν υφίσταται με τον νόμο 4582/2018, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διαδικασία πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων, όπως τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η η ΣΕΤΚΕ (Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος).

Υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει σαφές ότι τόσο η νέα κατηγοριοποίηση, η οποία εκτείνεται από το 1 έως τα 5 κλειδιά, όσο και η διαδικασία πιστοποίησης, είναι αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων του φορέα της ΣΕΤΚΕ με το υπουργείο Τουρισμού, που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κλάδου, τονίζει η ΣΕΤΚΕ.

Αφού η ΣΕΤΚΕ ευχαριστεί την Έλενα Κουντουρά για τη στήριξή της, επισημαίνει ότι είναι ευθύνη της ΣΕΤΚΕ να διασφαλίσει, αφενός την αξιοπιστία της πιστοποίησης και αφετέρου ότι η πιστοποίηση των καταλυμάτων θα γίνει με το μικρότερο κόστος για αυτά. «Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι καλύτερη επιλογή είναι η πιστοποίηση να γίνεται από διπλωματούχους μηχανικούς, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι και καταρτισμένοι, ακόμη και από οποιαδήποτε πιστοποιημένη εταιρία», όπως επισημαίνουν τα μέλη της ΣΕΤΚΕ.

Αυτή η επιλογή συνιστά την πιο συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις-μέλη της ΣΕΤΚΕ, δεδομένου ότι μηχανικοί δραστηριοποιούνται τόσο σε ορεινές περιοχές όσο και στο πιο απομακρυσμένο ακριτικό νησί, όπου λειτουργούν τουριστικά καταλύματα, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος πιστοποίησης, σε σχέση με τις πιστοποιημένες εταιρίες-μέλη της HellasCert.

Είχε προηγηθεί ερώτηση της πρώην υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφορικά με τον πρόσφατο νόμο 4582/2018 και την κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων, στην οποία κάνει λόγο για «Απορρύθμιση της ελληνικής τουριστικής αγοράς με τον συγκεκριμένο νόμο. Στο σημείο αυτό η ΣΕΤΚΕ τονίζει ότι την απορρύθμιση στην τουριστική αγορά δημιούργησε η κα Κεφαλογιάννη, τόσο με την παραχώρηση της διαδικασίας πιστοποίησης, όσο και της διαδικασίας κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Ενέργεια που υλοποιήθηκε με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, μιας και 40.000 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων κλήθηκαν να καταβάλουν 580 ευρώ έκαστη μόνο για την έγκριση και κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου. Επιπλέον δε του κόστους αυτού υποχρεούνταν να καταβάλουν και το τέλος πιστοποίησης», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v