Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίωξη σε Φλώρο για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Οι κακουργηματικές διώξεις στρέφονται κατά 17 συνολικά ατόμων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου με πλαστά «χαρτιά». Το κατηγορητήριο.

Δίωξη σε Φλώρο για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των αποφυλακίσεων κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά . Η δίωξη στρέφεται κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου και κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαπιστώθηκε άλλη μία περίπτωση κρατουμένου, ο οποίος είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο.

Διώκονται ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρω, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v