Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο 32χρονος ομογενής Michael Kratsios στη θέση του CTO των ΗΠΑ

Επικεφαλής σύμβουλος για θέματα τεχνολογίας της αμερικανικής κυβέρνησης αναλαμβάνει ο ομογενής Michael Kratsios με απόφαση του προέδρου Ντ. Τραμπ. Ο M. Kratsios ήταν μέχρι σήμερα βοηθός CTO στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο 32χρονος ομογενής Michael Kratsios στη θέση του CTO των ΗΠΑ

Ο ομογενής Michael Kratsios τοποθετήθηκε χθες από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Chief Technology Officer (CTO) των ΗΠΑ. Ο μόλις 32 ετών Μ. Kratsios αναλαμβάνει στην ουσία επιτελικό ρόλο στην στρατηγική της αμερικανικής κυβέρνησης στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ μέχρι σήμερα ήταν βοηθός Επικεφαλής Τεχνολογίας (deputy CTO) στην κυβέρνηση Τραμπ. Στο παρελθόν εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις της Thiel Capital και της Clarium Capital που συνδέονται με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Peter Thiel, έναν εκ των συνιδρυτών της Paypal.

Η θέση του CTO στην αμερικανική κυβέρνηση θεσμοθετήθηκε την περίοδο Μπ. Ομπάμα. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο Επικεφαλής Τεχνολογίας συμβουλεύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για θέματα τεχνολογίας, διαμορφώνει κατευθύνσεις πολιτικής και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα. Ο M. Kratsios ήταν στην ουσία την τελευταία διετία ο στενότερος συνεργάτης της προέδρου Τραμπ σε θέματα τεχνολογικής πολιτικής καθώς η θέση του CTO είχε παραμείνει κενή. Όπως επισημαίνει και το Bloomberg, ο ομογενής βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να ασχολείται με την τεχνολογική πολιτική με έναν πρόεδρο που δεν χρησιμοποιεί e-mail και έχει δημοσίως ταχθεί εναντίον των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Amazon, η Facebook και η Google.

Την ίδια στιγμή, πάντως, αρκετοί επικεφαλής αμερικανικών ομίλων είδαν με καλό μάτι τα σχέδια του Λευκού Οίκου για ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v