Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λουτρά Καϊάφα: Υπογράφηκε η απόφαση για την αναγνώριση τους ως Ιαματικών

Η υπογραφή της απόφασης από τον Χάρη Θεοχάρη δίνει τη δυνατότητα για άμεση και νόμιμη επαναλειτουργία των Λουτρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.

Λουτρά Καϊάφα: Υπογράφηκε η απόφαση για την αναγνώριση τους ως Ιαματικών

Tην απόφαση για την αναγνώριση των Λουτρών Καϊάφα ως Ιαματικών μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΕΠΙΦΠ) υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η υπογραφή δίνει τη δυνατότητα για άμεση και νόμιμη επαναλειτουργία των Λουτρών.

Το υπουργείο επισημαίνει επίσης παράλληλα πως το ζήτημα της αναγνώρισης των Λουτρών Καϊάφα εκκρεμούσε με αρκετές παραπομπές στην ΕΠΙΦΠ για χρόνια και συγκεκριμένα από το 2014.

«Μετά από ένα 6μηνο απραξίας, το Υπουργείο Τουρισμού ενεργοποίησε την ΕΠΙΦΠ χωρίς καθυστέρηση, αναζήτησε τα ελλιπή έγγραφα και πιστοποιητικά και με την επανασυνεδρίαση της Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, έκανε για το θέμα, την εξής δήλωση:

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την Ηλεία αλλά και για τον ιαματικό τουρισμό της χώρας μας η άμεση επαναλειτουργία των Λουτρών Καϊάφα.

Από την πρώτη στιγμή που φορείς της περιοχής μου γνωστοποίησαν το ζήτημα, κινητοποίησα εν μέσω θέρους τις Υπηρεσίες του Υπουργείου για την ταχεία επίλυση του προβλήματος. Καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες να αδειοδοτήσουμε πλήρως και νόμιμα τα Λουτρά Καϊάφα, θέμα που εκκρεμούσε τουλάχιστον από το 2014.

Ο ιαματικός τουρισμός συνδυάζει δύο πράγματα. Πρώτον, είναι μια από τις μορφές θεματικού τουρισμού που ως Υπουργείο θέλουμε να εγκύψουμε γιατί είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος με τεράστιες προοπτικές παγκοσμίως. Δεύτερον, μπορεί να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες σε περιοχές που δεν είναι απαραίτητα τουριστικά ανεπτυγμένες όλους τους μήνες του χρόνου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v