Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένο το τουριστικό ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία

Οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούνται από τους επαγγελματίες του χώρου ανερχόμενοι προορισμοί που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα και μικρά συνέδρια και διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές.

Αυξημένο το τουριστικό ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία

Μια πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά θεωρείται η ισπανική, με το ενδιαφέρον των Ισπανών τουριστών για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας να έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια και τον συνεδριακό τουρισμό να παρουσιάζει κι αυτός ευοίωνη προοπτική, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Περιφέρειας, με αφορμή τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού “IBTM” 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας (19-21 Νοεμβρίου 2019).

Οι αφίξεις επιβατών από την Ισπανία στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έφθασαν τις 11.500 επισκέπτες μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2018. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε επίσης για τη Θεσσαλονίκη από τις αγορές της Γαλλίας, της Αμερικής και του Ισραήλ χάρη στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και την ιστορική ταυτότητα της πόλης, ενώ επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση συνεδρίων για μικρότερα γκρουπ ενδιαφέρθηκαν και για τις υπόλοιπες ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συνδυάσουν και άλλα τουριστικά προϊόντα και δραστηριότητες που προσφέρουν οι περιοχές αυτές, όπως ο οινοτουρισμός και ο πολιτιστικός τουρισμός.

"Η μεγάλη δυναμική της πόλης της Θεσσαλονίκης και η πολυπολιτισμική της ταυτότητα αναδείχθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού. Οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούνται από τους επαγγελματίες του χώρου ανερχόμενοι προορισμοί που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα και μικρά συνέδρια και διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Με τη συμμετοχή μας στη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΙΒΤΜ στη Βαρκελώνη, απευθυνθήκαμε σε διοργανωτές συνεδρίων, που αναζητούν νέους προορισμούς για τις συναντήσεις τους, προσφέροντάς τους αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες σε περιοχές που δεν απέχουν πολύ από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου" υπογράμμισε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) και στοχευμένα εργαστήρια στο συνεδριακό τουρισμό (workshops) από κοινού με το Thessaloniki Convention Bureau και σε συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Συνολικά μέχρι στιγμής φέτος, οι διεθνείς αφίξεις επιβατών στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης σημείωσαν αύξηση της τάξης των 8,2% σε σύγκριση με το 2018, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, και ο αριθμός των διεθνών επιβατών το 2019 προσέγγισε τα 4.200.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v