Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Δίμηνη παράταση στον διαγωνισμό για τη μαρίνα Ιτέας

Παράταση για τις 31 Ιανουαρίου στον διαγωνισμό πολυετούς παραχώρησης της μαρίνας Ιτέας έδωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Το σχέδιο για τις υπόλοιπες μαρίνες.

ΤΑΙΠΕΔ: Δίμηνη παράταση στον διαγωνισμό για τη μαρίνα Ιτέας

Δίμηνη παράταση έδωσε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στον διαγωνισμό για την πολυετή (κατ’ ελάχιστο 35 ετών) παραχώρηση της μαρίνας Ιτέας. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές είχε προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου, αλλά τελικά η ημερομηνία μετατέθηκε για τις 31 Ιανουαρίου 2020. Όπως έχει ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: στη φάση προεπιλογής και στη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η μαρίνα Ιτέας βρίσκεται στην Ιτέα Φωκίδος, στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας, εντός των ορίων του τέως Δήμου Ιτέας. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ιτέας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξεως των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται επίσης εξήντα θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη ως προς τα λιμενικά έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι χερσαίες υποδομές. Η χερσαία επιφάνεια της Μαρίνας Ιτέας καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα Ιτέας είναι λειτουργική και φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής. Η Kantor είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και νομικός σύμβουλος το γραφείο Π. Σφηκάκης & Συνεργάτες.

Σύμφωνα με το πρόσφατο Σχέδιο Αξιοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Development Plan - ADP) του ΤΑΙΠΕΔ, για τη νέα χρονιά δρομολογούνται και παραχωρήσεις στις μαρίνες Μυκόνου, Αρετσούς, Αργοστολίου, Ζακύνθου και Ρόδου. Βέβαια, το σχέδιο του Ταμείου για τις παραχωρήσεις μαρινών έχει ξεκινήσει από το 2012 με πενιχρά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Εχουν ολοκληρωθεί μόνο δύο διαγωνισμοί, για τη μαρίνα Χίου και τη μαρίνα Αλίμου, ενώ για την τελευταία εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v