Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Υπέρ τάχθηκαν οι “γαλάζιοι” βουλευτές, ενώ αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διήμερη πολιτική σύγκρουση στην Ολομέλεια σε υψηλούς τόνους.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Με 158 “ναι” από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο καταψήφισαν 56 βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστολική ψήφο.

Οι περιοχές natura, οι δασικοί χάρτες αλλά και η διαδικασία αδειοδοτήσεων αποτελούν μερικές μόνο από τις εστίες της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ωστόσο η “κόντρα” επεκτάθηκε και σε θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Βουλής, με την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης χαρακτήρισε την “ευημερία με οικολογικό πρόσημο” ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια. Μάλιστα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος- που ψηφίστηκε χθες- εφαλτήριο για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και ξεδίπλωσε τις επόμενες πρωτοβουλίες στο θέμα αυτό.

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί πριν από τη ψηφοφορία. “Δεν συναινούμε” ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία με επιστολική ψήφο.

‘Απαράδεκτο” χαρακτήρισε το νομοσχέδιο τ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως πρόκειται για “μνημείο κοντόφθαλμης και υπέρ- συντηρητικής οπτικής για το αύριο”. Συνέχισε εξαπολύοντας βέλη στην κυβέρνηση πως “ενώ διακηρύττει την προστασία του περιβάλλοντος ανοίγει κερκόπορτα για την υποβάθμιση του”.

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο άσκησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που μίλησε στη Βουλή τη Δευτέρη. Κριτική άσκησαν επίσης η Ελληνική Λύση (το λόγο πήρε στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Βελόπουλος) και το ΜέΡΑ25

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v