Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη φετινή χρονιά

Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμα, το μήνυμα προς την κυβέρνηση. Ορόσημο το 2021 οπότε η χώρα θα κληθεί να βρεθεί σε καλύτερη θέση έναντι του ανταγωνισμού.

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη φετινή χρονιά

«Καλούμαστε καθημερινά να βρούμε τους τρόπους, τα εργαλεία, τη στρατηγική, όχι μόνο να επιβιώσουμε της μεγάλης καταιγίδας, αλλά παράλληλα να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη ημέρα», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Οργάνου.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Για τη φετινή τουριστική περίοδο οι στόχοι μας είναι πολύ συγκεκριμένοι. Μετρημένοι και απολύτως ρεαλιστικοί. Να λειτουργήσουμε με ασφάλεια. Να διαφυλάξουμε τη φήμη και το κύρος του προορισμού, της χώρας. Να στηρίξουμε εργασία και εργαζόμενους, να βρούμε τρόπους ενίσχυσης των επιχειρήσεων με έμφαση στη ρευστότητά τους, να περιορίσουμε στο μέγιστο δυνατό τις απώλειές μας», τόνισε.

Όπως είπε θα χρειαστεί η βοήθεια της πολιτείας. «Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμα. Με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα προκύπτουν ανάλογα με την εξέλιξη και τη δυναμική των πραγμάτων, όπως για παράδειγμα μια πιθανή επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου».

Εμφαση έδωσε στο 2021, το οποίο χαρακτήρισε ορόσημο. Στόχος «να βρεθούμε σε καλύτερη θέση έναντι των ανταγωνιστών μας. Ανταγωνιστικότεροι και καλύτεροι από ότι είμαστε πριν».

Όπως είπε, ο ΣΕΤΕ διεκδικεί εδώ και χρόνια, ένα επενδυτικό περιβάλλον φιλικό και ευέλικτο για νέες μεγάλες επενδύσεις, με απλούστευση των διαδικασιών, χωρίς γραφειοκρατία και πάνω από όλα με ασφάλεια δικαίου αλλά και ένα σύγχρονο, απλό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο που θα βοηθάει την ανταγωνιστικότητα και θα συμβάλει και αυτό με τη σειρά του στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Προωθούμε, με συγκεκριμένες προτάσεις την καλύτερη δυνατή διαχείριση των προορισμών, με συνολική βελτίωση των υποδομών, που σημαίνει ορθή διαχείριση απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, ενεργειακή και υδατική επάρκεια, υλοποίηση τοπικών χωροταξικών σχεδίων, διαχείριση του χώρου και του περιβάλλοντος. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι, τουριστική επιχειρηματικότητα, τουρισμός χωρίς προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v