Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγοράζει εισιτήρια σε θέατρα και συναυλίες το Δημόσιο

Τροπολογία προβλέπει νέα μέτρα στήριξης για τους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού που πλήττονται από τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία. Τι προβλέπει για τις τουριστικές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας.

Αγοράζει εισιτήρια σε θέατρα και συναυλίες το Δημόσιο

Πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η «αγορά» από το δημόσιο ποσοστού 20%- 40% των εισιτηρίων για θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες και μουσικές σκηνές της περιόδου Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου έναντι 10 ευρώ ανά θέση και ποσοστού 10%-20% των εισιτηρίων για σινεμά έναντι 4 ευρώ , υπό τον όρο διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας οι οποίες υπέστησαν πτώση τζίρου πάνω από 70% στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου, το δημόσιο θα καταβάλλει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για το τελευταίο τετράμηνο του έτους ενώ τόσο οι αποδοχές όσο και το επίδομα αδείας θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας .

Θεσπίζεται επίσης ειδική οικονομική ενίσχυση για ξενοδοχειακές μονάδες με περισσότερους από 50 εργαζόμενους εφόσον προχωρήσουν σε επενδύσεις αναμόρφωσης ή ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεών τους καθώς και δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των πληγέντων από τον ΙΑΝΟ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v