Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάμελλος: Η κρίση δεν προσφέρεται για ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια

Κριτική στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. Πλήττει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές. Οδήγησε σε αύξηση τιμών, έλλειμμα στον λογαριασμό ΑΠΕ, απώλεια του δημόσιου ελέγχου.

Φάμελλος: Η κρίση δεν προσφέρεται για ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει πίσω στον αγώνα δρόμου για την κλιματική αλλαγή, θέλουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και η επόμενη προγραμματική περίοδος να απευθύνονται στο σύνολο της κοινωνίας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο του energypress.

Ο κ. Φάμελλος άσκησε κριτική στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι πλήττει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές, ενώ οδήγησε σε αύξηση των τιμών, έλλειμμα στον λογαριασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), απώλεια του δημόσιου ελέγχου στα δίκτυα και σύνδεση της ηλεκτροπαραγωγής με το φυσικό αέριο.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της δημιουργίας μονοπωλίων στα δίκτυα και πως η περίοδος κρίσης δεν προσφέρεται για ιδιωτικοποιήσεις αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ του κρατικοδίαιτου μοντέλου. Σημείωσε πως επιβάλλεται αναθεώρηση του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, καθώς η ΕΕ αναθεωρεί προς τα πάνω τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ένταση που δημιουργείται για τις ΑΠΕ στις τοπικές κοινωνίες, την οποία απέδωσε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει οι ενεργειακές κοινότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v