Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λογιστές: Παρέμβαση για την πλατφόρμα δικαιούχων μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ

Ζητούν επαναλειτουργία της πλατφόρμας, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν του μέτρου μειωμένης χρέωσης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων, όλοι όσοι το δικαιούνται, και λόγω παραδρομής δεν υπέβαλλαν αίτηση στην αρχική καταληκτική προθεσμία.

Λογιστές: Παρέμβαση για την πλατφόρμα δικαιούχων μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ

Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας σχετικά με υποβολή αιτήσεων από Δυνητικούς Δικαιούχους για υπαγωγή σε κατηγορία δικαιούχων μειωμένης χρέωσης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΑ υπ’ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΗ/74949/926/30-07-2020, την 06η/11/2020 εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής δυνητικών δικαιούχων σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης (η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία συνέπεσε με το δεύτερο καθολικό lockdown, το οποίο ακόμα διανύουμε) και εν μέσω των υπολοίπων δηλωτικών υποχρεώσεων, το παραπάνω μέτρο δεν έλαβε τη δημοσιότητα που του έπρεπε, με αποτέλεσμα να μη γίνει αντιληπτό από όλους τους δυνητικά δικαιούχους και να μην προβούν σε αιτήσεις εκ παραδρομής.

Για αυτούς τους λόγους, η Ομοσπονδία μας, με την αρ. πρωτ. 141/3.11.2020 επιστολή, είχε αιτηθεί τη μεταφορά της τότε καταληκτικής ημερομηνίας μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Καθώς πλέον διανύουμε τον τέταρτο μήνα του lockdown και μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους των τελευταίων δεκαετιών της Χώρας, με τους περισσότερους κλάδους να ασφυκτιούν οικονομικά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θεωρούμε ότι οποιοδήποτε μέτρο βοηθάει στην οποιαδήποτε οικονομική ανακούφιση των επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, θα πρέπει να μην αφήνει εκτός κανέναν δυνητικά δικαιούχο για λόγους μη έγκαιρης υποβολής αίτησης.

Έτσι λοιπόν αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επί του θέματος και αιτούμαστε την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων από Δυνητικούς Δικαιούχους για υπαγωγή σε κατηγορία δικαιούχων μειωμένης χρέωσης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν του μέτρου όλοι όσοι το δικαιούνται, και λόγω παραδρομής δεν υπέβαλλαν αίτηση στην αρχική καταληκτική προθεσμία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v