Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος διαγωνισμός για προμήθεια 10 εκατομμυρίων self-tests

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν προσφορές έως τις 11 Απριλίου. Το κόστος υπολογίζεται στα 37,5 εκατ. ευρώ. Σε 10 ημέρες πρέπει να γίνουν παραδόσεις.

Νέος διαγωνισμός για προμήθεια 10 εκατομμυρίων self-tests
  • της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επείγουσα προμήθεια 10 εκατ. τεμαχίων ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού με τη διαδικασία του self-testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης), με δικαίωμα προαίρεσης επιπλέον 10 εκατ. τεμαχίων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊου Covid 19, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 11-4-2021, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει στις 12-4-2021 (στις 10:00 π.μ.). Η κατακύρωση της προμήθειας θα γίνει σε όσους μειοδότες απαιτηθεί προκειμένου να συμπληρωθεί η ζητούμενη συνολική ποσότητα, εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Για τα 10 εκατ. τεμάχια η εκτιμώμενη αξία είναι 37,5 εκατ. ευρώ. Η συνολική εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης ανέρχεται στο ποσό των 75 εκατ. ευρώ (37,5 εκατ. +37,5 εκατ. ).

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της έως και την 31-5-2021, ενώ όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης των διαγνωστικών προβλέπεται ότι αυτός πρέπει να είναι το αργότερο 10 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η παράδοση των διαγνωστικών τεστ θα γίνει σε σημεία που θα υποδείξουν οι ανάδοχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δίνεται η δυνατότητα και της τμηματικής παράδοσης αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v