Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις κοινοπραξίες συνεχίζουν στον mega-διαγωνισμό για τις ταυτότητες

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το μεγάλο project των νέων ταυτοτήτων, ύψους 515 εκατ. ευρώ, περνούν τρεις κοινοπραξίες. Ποιοι κόπηκαν από τη συνέχεια. H διαδικασία και τα επόμενα βήματα.

Τρεις κοινοπραξίες συνεχίζουν στον mega-διαγωνισμό για τις ταυτότητες

Δύο κοινοπραξίες μένουν εκτός της διαδικασίας ενός από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, ύψους 515 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.), με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, Διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους.

Στην επόμενη φάση περνούν οι κοινοπραξίες:

  • ΟΤΕ-Veridos Matsoukis-Βyte,
  • Thales-Unisystems-Toppan και
  • Zetes-Space Hellas-Any.

Τα σχήματα που οι πληροφορίες θέλουν να μένουν εκτός της διαδικασίας είναι οι Idemia-Neurosoft και Inform-IN Groupe-Γαλλικό Εθνικό Τυπογραφείο, οι οποίες διατηρούν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της απόφασης αξιολόγησης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Τώρα οι τρεις υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν οικονομική προσφορά. Το έργο θα έχει διάρκεια 10 συν 5 έτη και στο πλαίσιό του εκτιμάται πως θα εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας.

Περιλαμβάνει την ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100 έως 120 εκατ. ευρώ) αλλά και την παροχή της υπηρεσίας (ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ) που αφορά την έκδοση των εγγράφων που θα γίνεται μεν από το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα είναι ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v