Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gazprom: Η Ελλάδα θα κάνει τις μέγιστες στην ιστορία αγορές ρωσικού αερίου

Η Gazprom υπολογίζει ότι με την ολοκλήρωση του 2021 θα έχει εξάγει 183 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη.

Gazprom: Η Ελλάδα θα κάνει τις μέγιστες στην ιστορία αγορές ρωσικού αερίου

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom σε χώρες εκτός Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), δηλαδή πέραν των χωρών που άλλοτε ήταν Δημοκρατίες της Σ. Ένωσης, θα είναι το 2021 οι τέταρτες μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Αλεξέι Μίλερ σε τηλεδιάσκεψη ενόψει της Πρωτοχρονιάς, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι η μεγαλύτερη προσαύξηση προμηθειών σημειώθηκε στους μεγαλύτερους καταναλωτές φυσικού αερίου της Gazprom. Ιδιαίτερα η Ελλάδα, ανέφερε, βάσει των αποτελεσμάτων του 2021, θα κάνει τις μέγιστες στην ιστορία αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Όπως έγινε γνωστό, η Gazprom υπολογίζει ότι με την ολοκλήρωση του 2021 θα έχει εξάγει 183 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη.

«Εκπληρώνουμε πλήρως, αξιόπιστα και πάντοτε έγκαιρα τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Προφανώς, φέτος θα έχουμε το τέταρτο αποτέλεσμα όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου στο «άπω εξωτερικό». Και το πιο σημαντικό, θα τονίσω για άλλη μια φορά, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, με τόσο έντονες χειμερινές και καλοκαιρινές κορυφώσεις, εκπληρώσαμε κατά 100% και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών», υπογράμμισε ο Μίλερ.

«Αυτό υποδηλώνει ότι οι κύριοι πελάτες μας, οι κύριοι εταίροι μας προσανατολίζονται στην αγορά ρωσικού φυσικού αερίου. Κατανοούν ότι η εταιρική μας σχέση έχει και θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Gazprom.

Από τον Νοέμβριο, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Κίνα, μέσω του αγωγού «Ισχύς της Σιβηρίας», υπερβαίνουν τις ημερήσιες συμβατικές υποχρεώσεις προς τους Κινέζους εταίρους κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, είπε ο Μίλερ. «Το ίδιο το γεγονός της αύξησης της ζήτησης είναι ένα πράγμα αναμφίβολα ευχάριστο για εμάς. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη την τρέχουσα περίοδο διασφαλίζουμε εξαγωγές ανώτερες των συμβάσεων και των συμφωνημένων όγκων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v