Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αττική, πού υπάρχουν προβλήματα

(upd) Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, επιχειρούν 650 εργαζόμενοι. Προτεραιότητα έχει δοθεί στις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ελικόπτερο επιθεωρεί από αέρος γραμμές. Στόχος να αποκατασταθούν τα προβλήματα ως το βράδυ.

Πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αττική, πού υπάρχουν προβλήματα

Διακοπές ηλεκτροδότησης έως και 18 ώρες καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα είναι σημεία σε: Ζούμπερι, Μαρούσι, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Μάτι, Ραφήνα, Κάτω Σούλι Μαραθώνα, Ηλιούπολη, κέντρο Αθήνας, Πατήσια, Ανω Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πικέρμι, Ανω Βούλα, Άλιμος.

Μάλιστα στην Πεντέλη, όπως αναφέρει το site του ΔΕΔΔΗΕ, η αποκατάσταση προβλέπεται να ολοκληρωθεί αύριο στις 2:30 το μεσημέρι.

Μέχρι το βράδυ η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί υποστήριξε ο Κ. Σκρέκας. Οπως είπε σε όλα τα βόρεια προάστια (Διόνυσος, Κηφισιά) όπου είχε εντοπιστεί ο κύριος όγκος των διακοπών στην περσινή Μηδεια φέτος παρουσιάστηκαν πολύ λίγα προβλήματα πλην τμήματος σε γραμμή μέσης τάσης στον Διόνυσο και σε μεμονωμένα περιστατικά στον Αγιο Στέφανο, που αποκαταστάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η αιτία των λίγων περιστατικών σε αυτές τις περιοχές είναι οι εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως. Αυτή τη στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης μάχονται ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι.

Τι είπε ο CEO του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος

Πάνω από 650 εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ δραστηριοποιούνται από την αρχή της κακοκαιρίας, με πάνω από 180 οχήματα. Προτεραιότητα οι πυκνοκατοικημένες περιοχές και ακολουθούν οι αραιοκατοικημένες. Ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί από αέρος γραμμές μέσης τάσης σε δύσβατες περιοχές της Ανατολικής Αττικής για τον εντοπισμό των σημείων με βλάβες.

 

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου δραστηριοποιούνται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με πάνω από 650 εργαζόμενους και πάνω από 180 οχήματα. Τα συνεργεία είναι σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για την εξασφάλιση της πρόσβασης στα σημεία που πρέπει να επιθεωρηθούν και να διεξαχθούν εργασίες, με προτεραιότητα από τις πυκνοκατοικημένες προς τις αραιοκατοικημένες περιοχές.

Επιπρόσθετα, αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές Μέσης Τάσης σε δύσβατα σημεία της Ανατολικής Αττικής, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σημεία με βλάβες και να δοθούν οι κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Ειδικότερα για τις βλάβες ανά περιοχή:

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Οι συγκεκριμένες περιοχές που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν, όχι στο σύνολο αλλά σε επίπεδο γειτονιάς προβλήματα ηλεκτροδότησης, είναι η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.
Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, τμήματος ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, ενώ στόχος της ημέρας είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου Μέσης Τάσης.

Θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της αποκατάστασης των βλαβών και την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ, ακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών.

Τέλος, τονίζεται ότι όσο υπάρχει έστω και μία βλάβη ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επαναπαύεται και θα συνεχίσει τις πυρετώδεις εργασίες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές. Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τα συνεργεία και όλο το ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίοι για άλλη μια φορά συνεχίζουν να εργάζονται αδιάλειπτα και κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να δοθεί ρεύμα σε κάθε Έλληνα πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v