Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα φέσια στην Εφορία 1,78 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο

Η φαινομενικά εκρηκτική αύξηση των απλήρωτων οφειλών στην εφορία οφείλεται κατά 800 εκατ. ευρώ σε έναν μόνο οφειλέτη. 4,87 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία, με 1,34 εκατ. να είναι ήδη αντιμέτωπο με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Νέα φέσια στην Εφορία 1,78 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο

Στο 1,778 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, καταγράφοντας άνοδο 73%.

Η φαινομενικά εκρηκτική αύξηση των απλήρωτων οφειλών στην εφορία οφείλεται κατά 800 εκατ. ευρώ σε έναν μόνο οφειλέτη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αφορά στη βεβαίωση φόρων και προστίμων, μετά την ολοκλήρωση ελέγχου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. 

Εάν αφαιρεθούν αυτά τα 800 εκατ. ευρώ, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος στην Εφορία περιορίζεται στα 978 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, ποσό επίσης σημαντικό, το οποίο αναδεικνύει τις δυσκολίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους ενισχύθηκαν στο 1,733 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, έναντι 0,974 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι με οφειλές ανέβηκαν στα 4,87 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο έναντι 4,49 εκατομμυρίων στα τέλη Ιανουαρίου. Από αυτούς 2,02 εκατομμύρια απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 31 χιλιάδες.

Από αυτούς τους παραπάνω φορολογούμενους, μάλιστα, το 1,342 εκατομμύριο έχει ήδη αντιμετωπίσει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις λογαριασμών κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v