Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ.Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Κλειδί η αποθήκευση για την ανάπτυξη ΑΠΕ

Η χώρα μας διαθέτει 9 γιγαβάτ "ηλεκτρισμένες" ΑΠΕ και άλλα 10 γιγαβάτ με οριστικούς όρους σύνδεσης. τι είπε ο CEO του ΑΔΜΗΕ για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει της θερινής περιόδου.

Μ.Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Κλειδί η αποθήκευση για την ανάπτυξη ΑΠΕ
Η εξασφάλιση μονάδων αποθήκευσης ενέργειας είναι το "κλειδί" για την επιτάχυνση της περαιτέρω ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μαζί με την διευκόλυνση της κατασκευής δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Dialogues 2022.

Ο κ. Μανουσάκης έκανε λόγο για τεράστια επενδυτική ροή προς τις ΑΠΕ, που φέρνει την Ελλάδα σε καλύτερη θέση στον τομέα της πράσινης ενέργειας σε σχέση ακόμα και με ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η χώρα μας διαθέτει 9 γιγαβάτ "ηλεκτρισμένες" ΑΠΕ και άλλα 10 γιγαβάτ με οριστικούς όρους σύνδεσης, ενώ με βάση το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, προβλέπονται 28-29 γιγαβάτ ως το 2030. Σε ερώτηση εξάλλου για τα θέματα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει της θερινής περιόδου και για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι έχουν καταστρωθεί σχέδια ώστε σε κάθε σενάριο να υπάρχει επάρκεια, συνέστησε να δημιουργηθεί κουλτούρα σχετικής εξοικονόμησης ενέργειας και υπογράμμισε ότι εντός του καλοκαιριού θα τεθεί σε λειτουργία νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v