Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tο φετινό tax Forum διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στις 21 Νοεμβρίου. Οι ομιλητές.

Tο φετινό tax Forum διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το “Tax Forum 2022: Tax Agility in a Changing World – Maintaining sustainable growth”, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στις 21 Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστεί το σωστό μείγμα φορολογικής πολιτικής μέχρι το 2030 και να ενισχύσει μια ευρεία συζήτηση για τις προοπτικές υπό τις τρέχουσες προκλήσεις και στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους.

Το Tax Forum, διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Φορολογίας, για 18η συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Forum, έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία ετήσια φορολογική εκδήλωση στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη φορολογία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες. Το Φόρουμ φιλοξενεί ομιλητές με εξειδίκευση στη φορολογία από τη δημοσιονομική διοίκηση, τις επιχειρήσεις, το δικαστικό σώμα και τον ακαδημαϊκό χώρο. Οι διεθνείς εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ, καθώς και από τις ΗΠΑ, αποτελούν βασικούς στόχους του Φόρουμ και ορισμένες συζητήσεις είναι αφιερωμένες σε αυτές τις εξελίξεις.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος Enterpise Greece Ιωάννης Σμυρλής, ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Εμμανουήλ Μαστρομανώλης και ο Γενικός Διευθυντής της Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γεράσιμος Θωμάς.

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δηλώνει:

“Περιβαλλοντική κρίση, δημογραφικό, και ψηφιακός μετασχηματισμός έχουν δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια συνθήκη για την κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, η σχηματοποίηση ενός φορολογικού πλαισίου το οποίο ενσωματώνει έναν ανταγωνιστικό χαρακτήρα για το επιχειρείν και ταυτόχρονα διαμορφώνει τις προοπτικές ενθάρρυνσης των επενδύσεων αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας. Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση και το κάδρο της ανάπτυξης, εξέχουσα θέση έχει η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας. Στη σύνθετη αυτή εξίσωση, το 18ο ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έρχεται να υπογραμμίσει με εμφατικό τρόπο και με τους πλέον εγκρίτους συνομιλητές και συμμετέχοντες στο πεδίο του σχεδιασμού και ανάπτυξης της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, την κομβική σημασία της φορολογίας στην αναπτυξιακή βιωσιμότητα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου”.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισημαίνει:

“Το Tax Forum, έχει αποδείξει πως τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον κορυφαίο φορολογικό θεσμό, φιλοξενώντας τις απόψεις ειδικών που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στα φορολογικά ζητήματα. Με την καταλυτική συνδρομή της Φορολογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου μας το Tax Forum έχει θεσμοθετηθεί ως το σπουδαιότερο και εγκυρότερο γεγονός για θέματα φορολογικής πολιτικής. Το 18th Tax Forum διεξάγεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, με τις επιπτώσεις της να είναι ορατές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό καλούμαστε όλοι να αναδείξουμε τις προοπτικές μέσα από τις τρέχουσες προκλήσεις και να εξασφαλίσουμε ένα μοντέλο φορολογίας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη των επιχειρήσεων”.

Ο Πρόεδρος Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Σταυρόπουλος, σημειώνει:

“ Το Tax Forum, που ενώνει πάλι δια ζώσης όλους τους φίλους και συναδέλφους, που ασχολούνται με τη φορολογία παρίσταται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η φορολογία και οι σχετικές πολιτικές καλούνται να ακροβατήσουν ανάμεσα στο κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε μετά την τιθάσευση της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση που προέκυψε αναπάντεχα. Έτσι, εκτός από εργαλείο ποιοτικής ανάπτυξης μέσω της πράσινης μετάβασης, η φορολογία πρέπει να εξυπηρετήσει και τον πρωτογενή στόχο της αύξησης των δημοσίων εσόδων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Τις ισορροπίες αυτές θα αναζητήσουμε στο 18th Tax Forum, που ετοιμάζουμε με την Φορολογική Επιτροπή και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Παράλληλα με ένα πλήθος εισηγήσεων και παρουσιάσεων θα καλύψουμε όλες τις εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v