Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα νησιά στην Ελλάδα

Ποια είναι κατάλληλα για διακοπές όλο τον χρόνο. Τι πλεονεκτήματα προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Έρευνα Holidu.

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα νησιά στην Ελλάδα

Η Holidu, η πύλη ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών, αποφάσισε να αναλύσει τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες στο Google τον τελευταίο χρόνο, για να αποκαλύψει τα νησιά στην Ελλάδα που είναι τα πιο δημοφιλή. 

1. Σαντορίνη - 112.700 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Σαντορίνη είναι επίσημα το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας σύμφωνα με τις αναζητήσεις των Ελλήνων. Το ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου, λόγω της γεωλογίας του, διαθέτει πανέμορφα φυσικά τοπία. Είναι επίσης διάσημο για τα ηλιοβασιλέματα, τις παραλίες του και τα χωριά που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις κορυφές των λόφων. 

2. Λευκάδα - 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Στη δεύτερη θέση η Λευκάδα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας και είναι γνωστή για τις παραλίες της, όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν επίσης τα ορεινά χωριά του νησιού και να απολαύσουν υπαίθριες δραστηριότητες. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, καθώς συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μία γέφυρα.

3. Κέρκυρα - 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Κέρκυρα είναι γνωστή για τις παραλίες της και τα απόκρημνα βουνά και δάση της. Έχει πλούσια ιστορία που αντανακλάται στην αρχιτεκτονική και στα μουσεία της. Κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Βενετών και των Βρετανών. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακή κουζίνα, τοπικά φεστιβάλ και έντονη νυχτερινή ζωή.

4. Ζάκυνθος - 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Το νησί με τη διάσημη παραλία Ναυάγιο βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Πέρα από το Ναυάγιο, ακόμη μία διάσημη παραλία είναι ο Γέρακας, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα. Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι επίσης ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Η Ζάκυνθος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο αλλά και με αεροπλάνο.

5. Μύκονος - 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Μύκονος είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή. Διαθέτει επίσης και πολλές παραλίες, με τις πιο φημισμένες να είναι η Paradise Beach, η Super Paradise αλλά και η Ψαρού. Η Μύκονος φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της με τα ασβεστωμένα σπίτια και τις πολύχρωμες πόρτες και η Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της και τις πλατείες προσφέρεται για εξερεύνηση.

Για να ανακαλύψετε την πλήρη κατάταξη του top 20, επισκεφθείτε τη μελέτη μας εδώ: https://www.holidu.gr/katalimata-diakopon/ellada#nisia

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v