Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίμηνη διορία σε βιομηχανία-προμηθευτές να ρίξουν τις τιμές

Κατατέθηκε στη Βουλή η Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των τιμών. Το μέτρο εκπνέει στις 31 Μαΐου του 2024.

Δίμηνη διορία σε βιομηχανία-προμηθευτές να ρίξουν τις τιμές

Κατατέθηκε στη Βουλή, αργά το απόγευμα της Τρίτης, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των τιμών, τις λεπτομέρειες της οποίας αποκάλυψε με πρωινό του δημοσίευμα το Euro2day.gr

Το μέτρο το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Μαΐου του 2024 προβλέπει πως οι επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» εφόσον αποστείλουν, μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023, έγγραφη δέσμευση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει:

α) τον μοναδικό κωδικό (barcode), την επωνυμία, το είδος και το περιεχόμενο του προϊόντος, εκφρασμένου σε κατάλληλη μονάδα μέτρησης,

β) την αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση, και

γ) δέσμευση για τη μείωση της τιμής πώλησης εξαιρουμένων των προωθητικών ενεργειών, κατά τουλάχιστον 5%, για τους επόμενους 6 μήνες από τον χρόνο της αποστολής της έγγραφης δέσμευσης.

Τα προϊόντα θα επισημαίνονται με ευκρινές ειδικό σήμα στον χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής.

Σε περίπτωση μη τήρησης της έγγραφης δέσμευσης, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος. Ενώ η χρήση του ειδικού σήματος, από τις επιχειρήσεις σε προϊόντα που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής θα τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά κατάστημα και ανά κωδικό προϊόντος. Επίσης με πρόστιμο 10.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος και ανά κατάστημα τιμωρείται η αντιποίηση της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής ή η απομίμηση του ειδικού σήματος.

Επίσης οι επιχειρήσεις υπεραγορών τροφίμων των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ, θα ανακοινώνουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις λιανικές τιμές πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

* Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των τιμών, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v