Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σφυρί βγαίνουν 23 ξενοδοχεία το 1ο τρίμηνο του 2024

Ποια εμβληματικά καταλύματα εκπλειστηριάζονται τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Γιατί τα περισσότερα εντοπίζονται στην ηπειρωτική χώρα. Πού διαμορφώνονται οι τιμές πρώτης προσφοράς.

Στο σφυρί βγαίνουν 23 ξενοδοχεία το 1ο τρίμηνο του 2024

Ποδαρικό με το «σφυρί» των πλειστηριασμών αναμένεται να κάνουν οι ιδιοκτήτες 23 ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα, όλων των κατηγοριών, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα, ενδεικτικό της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται τα καταλύματα 12μηνης λειτουργίας και εκείνα του ορεινού όγκου.

Αν και ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να καταγράψει νούμερα ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, με το 2023 να αποτελεί πλέον το νέο ορόσημο για τις επιδόσεις του κλάδου, το σφυρί του πλειστηριασμού αναμένεται να χτυπήσει για δεκάδες ξενοδοχεία και το 2024.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς των αναρτημένων πλειστηριασμών, σύμφωνα με την πλατφόρμα eauction.gr, ξεκινούν από τις 184 χιλιάδες ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 6,6 εκατ. ευρώ.

Τα πιο… ακριβά ξενοδοχεία

Για τις 22 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου 5 αστέρων Lindos Memories που βρίσκεται στη Ρόδο, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Klimatair» («Κλιματαίρ Ανώνυμη Εταιρεία Κλιματισμού-Θέρμανσης-Συστημάτων Ενέργειας-Τηλεπικοινωνιών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων»). Ως επισπεύδουσα του πλειστηριασμού εμφανίζεται η Cepal Hellas, με τιμή α’ προσφοράς τα 6,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτίμησης, η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Η τιμή πρώτης προσφοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που έχει δυναμικότητα 70 δωματίων και 150 κλινών και αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια, έχει οριστεί στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται στη θέση Πετροκόπιο, περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία το 2000 και έπειτα εκμισθώθηκε στην ξενοδοχειακή εταιρεία Mitsis Company για διάρκεια 20 ετών από την 1η Μαΐου 2002, με τη διάρκεια μίσθωσης να έχει παραταθεί για επιπλέον δύο έτη.

Με τιμή α’ προσφοράς τα 3,34 εκατ. ευρώ αναμένεται να βγει στο «σφυρί» τις πρώτες ημέρες του 2024 το γ’ κατηγορίας Hotel Balasca που βρίσκεται στην οδό Λιοσίων. Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αδελφοί Μπαλάσκα Ανώνυμος Εταιρεία», είναι δυναμικότητας 83 δωματίων και θα βγει σε πλειστηριασμό στις 11 Ιανουαρίου, με επισπεύδοντα ιδιώτη, τον Αθανάσιο Αμπελακιώτη.

Στις 13 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του 4 αστέρων Cefalonia Bay Palace, με τιμή εκκίνησης 3,32 εκατ. ευρώ και επισπεύδοντες ιδιώτες. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικά επιταχθέντος ποσού.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, η υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 100 κλίνες (49 δωμάτια), αν και στην σελίδα του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα, ήτοι 47 δωμάτια και 124 κλίνες.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκρότημα, που βρίσκεται στην τοποθεσία «Αλεμονάτες, Μέσα Λιθοβάτης, Έξω Λιθοβάτης ή Γύρος» της τοπικής κοινότητας Αγίας Ευφημίας, της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου, του Δήμου Σάμης και ανήκει στην Ξενοδοχειακές-Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεόδωρος Τασιούλας Ανώνυμη Εταιρεία, λειτουργεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και εμφανίζεται να ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Hotel Brain.

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Καλαμπάκας, το 4 αστέρων Antoniadis, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 24 Ιανουαρίου. Τιμή α’ προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 3,28 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions ΜΑΕΔΑΔΠ, ως διαχειρίστρια απαιτήσεων της αλλοδαπής Α.Ε. ειδικού σκοπού Amoeba Issuer Designated Activoty Company ως ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας της Μιχ. Αντωνιάδης Α.Ε.-Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους, οι οποίοι χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Για τις 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου Rex στην Καλαμάτα, ιδιοκτησίας της «Ανώνυμος Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία Καλαμών REX». To 4 αστέρων Rex Hotel βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 497 τ.μ., επί της οδού Αριστομένους 26. Επισπεύδουσα είναι η Cepal, με τιμή α’ προσφοράς τα 2.372.000 ευρώ. Το εν λόγω ξενοδοχείο, κατασκευής 1899, έχει δυναμικότητα 44 δωματίων (6 μονόκλινα, 36 δίκλινα και 2 σουίτες). Βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, εντός του εμπορικού πυρήνα της πόλης της Καλαμάτας, με άμεση πρόσβαση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, όπως αναφέρει η ανάλυση της SWOT.

Με τιμή εκκίνησης τα 2,25 εκατ. ευρώ αναμένεται να βγει στο σφυρί και το ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Stelina, που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Σκιάθου στη θέση «Αμμουδιά» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Σκιάθου, Π.Ε. Μαγνησίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επισπεύδουσα εμφανίζεται η Intrum και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαθέτει 73 δωμάτια και 168 κλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v