Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΣΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με Δήμο Αθηναίων

Υπογράφεται αύριο Τετάρτη 8/7 και ώρα 11.30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΟΣE που επισφραγίζει την στενή συνεργασία των δύο φορέων για το τέλος στη διχοτόμηση της Αθήνας.

ΟΣΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με Δήμο Αθηναίων
Υπογράφεται αύριο Τετάρτη 8/7 και ώρα 11.30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΟΣE που επισφραγίζει την στενή συνεργασία των δύο φορέων για την παρακολούθηση της πορείας του έργου της υπογειοποίησης που βάζει τέλος στη διχοτόμηση της Αθήνας.

Η υπογραφή του Μνημονίου βοηθάει στην ευόδωση του κοινού στόχου του ΟΣΕ και του Δήμου Αθηναίων που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τις τοπικές κοινωνίες.

Η καλή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και τον ΟΣΕ, παγιώνεται με τη συμβολή του Yπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Το μνημόνιο προβλέπει τη συγκρότηση κοινού οργάνου με αρμοδιότητες : 

* Να λειτουργεί ως «παρατηρητήριο» για την παρακολούθηση της εφαρμογής των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης, της πορείας των έργων και της επίλυσης τυχόν προβλημάτων.

*Να επεξεργαστεί πρόταση για την από κοινού αναβάθμιση, ανάδειξη και χρήση της ζώνης του Σταθμού Πελοποννήσου (κτίριο Τσίλερ), ως χώρου πολιτισμού και αναψυχής, σε συνδυασμό με τη διατήρηση και την προβολή της διαχρονικής ιστορίας του σιδηροδρόμου και της σχέσης του με την πόλη.

Το Μνημόνιο θα υπογραφεί από το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Γεώργιο Γιαννούση , παρουσία του Yπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη . Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v