Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της τάξεως των 5 ποσοστιαίων μονάδων δίνουν στη ΝΔ δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις εφημερίδες "Πρώτο Θέμα" και "Real News". Οι εκτιμήσεις για τα υπόλοιπα κόμματα.

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα της τάξεως των 5 ποσοστιαίων μονάδων δίνουν στη Ν.Δ. δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις εφημερίδες "Πρώτο Θέμα" και "Real News".

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, προβάδισμα 5,1% στη Ν.Δ. δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της "Real Νews".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης , η Ν.Δ. συγκεντρώνει 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 18,6%, το ΚΚΕ 8,1%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,7%, η ΔΗΣΥ 2,3%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 4,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25,9%. Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 11,9%.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι οι ερωτηθέντες, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. είτε πριν από τις εκλογές (52,1%) είτε μετά, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

Παράλληλα, προβάδισμα 4,8% έχει η Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 17,4% του δείγματος, η Ν.Δ. 22,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4%, το Άρμα Πολιτών 1,4%, άλλο κόμμα 3,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 6,4%.

Το 55% διαφωνεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές, ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Το 76% δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι αναμένουν από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει στη ΔΕΘ μείωση της φορολογίας (78%), δέσμευση ότι δεν θα επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα (66%), αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του αριθμού των βουλευτών (48%), άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (30%), κατάργηση και συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου (27%) και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (26%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο